Guus Meeuwis – Per Spoor lyrics

Want die had what vertraging mijn god daar baal ik van
Omdat ik nu tien minuten minder bij jou blijven kan. De conducteur komt langs: “Jongen voeten van de bank”
Hij vraagt mijn kaart waar ga je heen. En achter ons vertrekt de trein, omdat een trein nou eenmaal verder moet. Hij zegt: het staat niet op je kaart maar ik weet waar jij moet zijn. Heb de hele bank voor mij alleen. Maar vanachter een pilaar verschijnt haar lachende gezicht. Refrein
De trein raast alsmaar verder van station naar station. Ik ben op weg naar jou, want ik ben weg van jou. Refrein Want de trein vermindert vaart, terwijl mijn hart steeds sneller gaat. Kijk uit het raam om te zien of zij daar staat. Vanochtend vroeg vertrokken in de luwte na de nacht
En tien minuten op de trein gewacht. Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng
Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng oe oe
Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng
Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng Kedeng oe oe

En kilometers spoor schieten onder mij door. En ik ren op haar af en zij komt mij tegemoet. Refrein
En ik blijf bij jou slapen
Want jij woont bij het spoor
En ‘s nachts oelala gaat het ritme door. Voor mijn gevoel lijkt alles langzamer te gaan. Ik kom op plaatsen waar ik nooit ben geweest. Refrein
Ik zit in een coup niet roken tweede klas. Refrein
Ik stap uit, kijk om me heen, even voel ik mij alleen
Want ik zie haar nog niet staan. Er rammelt plots een kar, roept een juffrouw “koffie thee”
Ik heb wel dorst, toch zeg ik nee. Nou ik ga naar mijn lief toen is dit de goede trein.