Finnish prime minister marries longtime partner

First published on August 2, 2020 / 3:09 PM Finnish prime minister marries longtime partner

By Caroline Linton

August 2, 2020 / 3:09 PM
/ CBS News

Finnish Prime Minister Sanna Marin announced Sunday that she had married her longtime partner and former Finnish soccer player, Markus Räikkönen. Kiitos, että olet vierelläni. Olen onnellinen ja kiitollinen, että saan jakaa elämäni rakastamani ihmisen kanssa. The pair have been together 16 years and have a 2-year-old daughter together, the government said. Get Breaking News Delivered to Your Inbox

Marin, 34, was the youngest head of state when she was elected in December 2019, although she has since been overtaken by Austrian Chancellor Sebastian Kurz, who turns 34 later this month. Olemme nähneet ja kokeneet yhdessä paljon, jakaneet ilot ja surut, ja tukeneet toisiamme tyvenessä ja myrskyssä. According to the government’s website, the couple’s family close friends and family attended, according to The Associated Press. Kaikista ihmisistä Sinä olet minulle se oikea. Kuva: @minttusaarni A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on Aug 2, 2020 at 4:16am PDT
Finland’s government tweeted a wedding photo of Marin and Räikkönen at Kesäranta, the official prime minister’s residence. Marin, a Social Democrat, posted an announcement on Instagram and wrote “of all the people, you’re right for me” to Räikkönen. Olemme eläneet yhdessä nuoruutemme, varttuneet aikuisiksi ja kasvaneet vanhemmiksi rakkaalle tyttärellemme. View this post on Instagram Eilen sanoimme toisillemme tahdon.